Μελέτη DNA επιβεβαιώνει τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού

Έλληνες  13/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού, δύο από τους σημαντικότερους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο ήταν ο Μινωικός και, αργότερα, ο Μυκηναϊκός. Αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί, ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι: επικοινωνούσαν με εξελιγμένο σύστημα γραφής, ζωγράφιζαν εκλεπτυσμένες τοιχογραφίες και—στην περίπτωση των Μυκηναίων-έχτιζαν οχυρώσεις τόσο μεγάλες που οι μεταγενέστεροι Έλληνες θεωρούσαν ότι αυτές οι κατασκευές είχαν κτιστεί από γίγαντες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Megan Gannon για το ηλεκτρονικό περιοδικό Live Science, οι επιστήμονες πρόσφατα διεξήγαγαν εκτεταμένη ανάλυση γονιδιώματος στο DNA των Μινωιτών και των Μυκηναίων.

Η μελέτη, δημοσιευμένη στο περιοδικό Nature, βασίζεται στην ανάλυση δείγματος DNA από 19 ανθρώπους που έζησαν την Εποχή του Χαλκού. Η Ann Gibbons από το περιοδικό Science, αναφέρει ότι τα δείγματα προέρχονταν από 10 Μινωίτες της Κρήτης, 4 Μυκηναίους και πέντε ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς της πρώιμης Εποχής του Χαλκού που δημιουργήθηκαν στον κυρίως ελλαδικό χώρο και στον χώρο της Μικράς Ασίας. Η ομάδα των ερευνητών σύγκρινε 1,2 εκατομμύρια γράμματα γενετικού κώδικα αυτών των ατόμων, με το γονιδίωμα 334 ατόμων από άλλους αρχαίους πολιτισμούς και επιπλέον 30 ατόμων από την σύγχρονη Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δύο πληθυσμιακές ομάδες (Μινωίτες και Μυκηναίοι) είχαν κοινούς προγόνους και επιπλέον συνδέονται γενετικά με τους Έλληνες του σήμερα!

Τα πορίσματα αυτής της μελέτης, καταρρίπτουν πλήρως τις παλαιότερες απόψεις διαφόρων ακαδημαϊκών, που χωρίς καμία επιστημονική βάση υποστήριζαν ότι οι Μινωίτες δεν ήταν συγγενικός πληθυσμός με τους Μυκηναίους ή ότι οι Μινωίτες είχαν έλθει από την Αίγυπτο.

Τα ευρήματα των επιστημονικών ερευνών επιβεβαιώνουν πλήρως την αδιάσπαστη συνέχεια του Ελληνισμού από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα και αποτελούν κόλαφο για τους νεοταξίτες αρνητές του Ελληνικού Έθνους!

ΠΗΓΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης