Υπάλληλος του CNN καμαρώνει: Διασπείραμε ψευδείς ειδήσεις κατά του Τραμπ

Έλληνες  19/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Charlie Chester, τεχνικός διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου CNN, εμφανίζεται σε βίντεο του πατριωτικού ερευνητικού ιστότοπου Project Veritas, να παραδέχεται ότι το CNN διεξήγαγε συστηματική προπαγάνδα κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου αυτός να ηττηθεί στις Προεδρικές εκλογές του 2020.

Η βιντεοσκόπηση των δηλώσεων του Chester έγινε κρυφά, από μέλη του Project Veritas τα οποία έκλεισαν μία σειρά από ραντεβού με τον υπάλληλο του CNN μέσω της εφαρμογής Tinder, έχοντας αποκρύψει την πραγματική τους ταυτότητα.

«Κοίτα τι κάναμε. Εμείς (σ.σ. το CNN), τον πετάξαμε έξω (σ.σ. το Γραφείο του Λευκού Οίκου). Το λέω 100% και πιστεύω 100% ότι αν δεν ήταν το CNN, ο Τραμπ δεν θα είχε καταψηφιστεί», είπε ο Chester, προσθέτοντας ότι επεδίωξε να δουλέψει στο CNN ακριβώς προκειμένου να είναι «μέρος αυτής της προσπάθειας».

“Ο στόχος μας ήταν να τον ρίξουμε απ΄ την Προεδρία, έτσι; Χωρίς να το λέμε ανοιχτά, ήταν ακριβώς έτσι.”
https://www.youtube.com/embed/Dv8Zy-JwXr4?autoplay=0&mute=0&controls=1&origin=https%3A%2F%2Fwww.ellhnes.net&playsinline=1&showinfo=0&rel=0&iv_load_policy=3&modestbranding=1&enablejsapi=1&widgetid=3

Ο Chester εξήγησε επίσης πώς «δραματοποιούσαν υπερβολικά» φερόμενα προβλήματα υγείας του Τραμπ, προσκαλώντας ειδήμονες ιατρούς.

«Το χέρι του Τραμπ έτρεμε ή κάτι τέτοιο, νομίζω. Φέραμε τόσους πολλούς ιατρούς να πουν μία ιστορία-η οποία ήταν εξ ολοκλήρου βασισμένη σε εικασίες-ότι είχε νευρολογικά προβλήματα και ότι έχανε τα λογικά του. Ότι είναι εκτός φόρμας, ξέρετε, οτιδήποτε τέτοιο. Επινοούσαμε μία ιστορία εκεί, για την οποία στην πραγματικότητα δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτε. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς το πράγμα λέγεται προπαγάνδα».

Ερωτώμενος από τον μυστικό συνεργάτη του Project Veritas, αν το CNN ασχολούνταν καθόλου με την υγεία του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των εκλογών, o Chester είπε ότι το CNN είχε αυτό το θέμα υπόψιν του.

«Όταν τον δείχνεις να κάνει τζόκιν, οπωσδήποτε τραβάς την προσοχή μακριά από το θέμα της προχωρημένης ηλικίας του. Με τον τρόπο αυτό, το CNN ήταν σαν να έδειχνε τον Μπάιντεν να λέει “Α, κοιτάξτε, είμαι υγιής”», δήλωσε ο Chester.

Η συνεργάτιδα του Project Veritas παρουσιάστηκε στον Chester ως νοσοκόμα και πραγματοποίησε μαζί του πέντε συναντήσεις κατά τις οποίες είχε συσκευή καταγραφής, περιλαμβανομένης της τελευταίας η οποία έλαβε χώρα σε μία καφετέρια στην γειτονιά του Chester.

Ο υπάλληλος του CNN ρωτήθηκε επίσης αν το CNN κάλυψε την πτώση του Μπάιντεν στα σκαλοπάτια του αεροπλάνου: «Κάνεις αναφορά σ’ αυτό, αλλά δεν το κάνεις τεράστιο θέμα», απάντησε.

Κατά τη διάρκεια μίας εκ των συναντήσεων, ο Chester είπε στη συνομιλήτριά του ότι ο CNN τόνιζε υπερβολικά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων που ήταν κατά του Τραμπ. «Ο φόβος πουλάει», είπε χαρακτηριστικά.

Υ.Γ. Άραγε, όλα τα παραπάνω που αφορούν την προπαγάνδα την οποία διεξάγει το CNN, μήπως σας θυμίζουν καθόλου τις μεθοδεύσεις στις οποίες προβαίνουν τα ελληνόφωνα ΜΜΕ;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης